Montage Joosen en De Jager

Theatertechniek op maat

Montage Joosen en De Jager

“De hele wereld gaat een partij heerlijk naar de klote.
Alles warmt op, overstroomt, smelt, vervuilt en lijkt hartstikke dood te gaan. Tenminste dat zeggen ze… Genoeg om te lachen dus!

In een stormachtige reeks scènes, liedjes en muziek nemen Joosen en de Jager (finalisten Leids Cabaret Festival) je mee naar Zwolle aan Zee. Aan zee? Jazeker. Aan zee.”

Afgelopen weekend zijn we enorm druk in de weer geweest met de montage van hernieuwde voorstelling Zwolle aan Zee in Theater De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. En aan mij de schone taak om licht en geluid te gaan draaien. En het decor op te gaan bouwen. En de bus te rijden. Lekker aan de bak dus!

Het was wel even wennen hoor, aan een stad waar op zondag de winkels dicht zijn. Ook de Action. Ook als je een verloopje nodig hebt… Shit…. Aantakening maken: Verloopjes uiterlijk zaterdag kopen. Of al meenemen, in zo’n koffertje. Ik moet ook een Peli 1510. Dat hebben alle freelance theatertechnici heb ik gezien en als ik een echte wil zijn, moet ik er dus ook een gaan kopen. Nu nog even niet, nu eerst even sparen.

Gelukkig kon de montage ook prima doorgaan zonder verloopje. Alt-Tab is best snel. Of hoe de variant ook al weer heet op Mac. Command-Tab denk ik? Enfin, de montage…. Zowel licht als geluid monteren was best pittig. Op de laptop de EOS software met de GADGET 2 dongle en dan met USB naar de DM1000 om via MIDI RAW scenewissels te triggeren. (voor de niet-technici die dit lezen: Ik koppel alle technische dingen aan elkaar) Even puzzelen om dat werkend te krijgen. Uiteindelijk gelukt. Dat je dan ’s avonds na een lange dag in bed ligt en dan toch niet kunt slapen en maar even de handleidingen erbij zoekt. Slaapt toch lekkerder als je weet dat het allemaal voor elkaar kan gaan zijn. De volgende ochtend meteen proberen. Succes! Hoera! Feest! Heerlijk om op de spatiebalk te drukken in de lichtsoftware en dan het geluid van gemotoriseerde faders te horen die braaf naar de juiste positie schuiven! Ik hou van techniek!

Het was hard werken en volgens mij mag het resultaat er zijn. Het licht dat Joris Visée ontworpen heeft ziet er te gek uit en samen met de zeer betrokken muzikanten Thijs van Gurp en Yvo Putter hebben we lekker aan het geluid gepield. Nu is alles opgeslagen in de tafels, backups online, tijd voor het papierwerk. Niet alleen de standen zijn opgeslagen, het decor inmiddels ook.

Vanaf november spelen we de voorstelling. Kom vooral een keer kijken en luisteren! Niet eens per se om mij een plezier te doen, ook om jezelf een plezier te doen.
Zie www.joosenendejager.nl voor de speeldata en -locaties.
En/of kijk op Facebook: https://www.facebook.com/joosenendejager/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *